Kültür için Alan: İsveç Hareketlilik Programı ve Ortak Üretim Fonu
Kültür için alan tarafından Türkiye ile program partneri ülkelerden kültür ve sanat profesyonellerinin birlikte çalışabilecekleri ortak proje fikirlerini kolaylaştırmayı amaçlayan Uluslararası Hareketlilik Programı Stokholm-İsveç etabına, Çanakkale Bienali’ni temsilen Deniz Erbaş katıldı.
IASPIS, Moderna Museet, Statenskonstråd, Kulturhuset Stadsteatern, Fotografiska, Konsthall C gibi İsveç’in en saygın sanat kurumlarının temsilcileriyle bir araya gelirken, birçok bağımsız küratör ve sanatçıyla da yakından tanışma olanağı buldu.
Uluslararası Hareketlilik Programı’nn devamında Kültür için Alan tarafından açılan Ortak Üretim Fonu çağrısına, 2024 sonbaharında gerçekleşecek 9. Çanakkale Bienali’nde küratör Ulrika Flink ile yapacağı işbirliğiyle başvuran Deniz Erbaş desteklenmeye hak kazandı.
Kültür için Alan, görsel ve sahne sanatları alanlarındaki kültürel projelerin gerçekleştirilmesinin yanı sıra bu alanlara ilgi duyan yerel kurumlar, kültür profesyonelleri ve topluluk üyeleri için tartışma, eğitim ve gelişim fırsatları için mekân ve kaynaklar sağlar. Türkiye ve Avrupa kültür sahnesinden ortaklarla birlikte bu proje, kapsadığı bölgelerde sanat temelli toplumsal değişime geniş ve çeşitli bir programla katkıda bulunmaktadır.
Proje, Goethe-Institut, İsveç İstanbul Başkonsolosluğu, Hollanda Büyükelçiliği ve Institut francais de Turquie tarafından; Anadolu Kültür ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) işbirliğiyle yürütülüyor.
Programla ilgili daha ayrıntılı bilgi için: spacesofculture.com