Hayal İncesağır ve Segah Atay ile “Bizim Hikayemiz”

16/11/2023

Malzemeler:
Çevreden bulunan karton, kagıt, plastik gibi temiz geri dönüşüm malzemeleri, yaprak vb. doğal malzemeler, boyalar ve renkli kalemler

Uygulama Şekli:
Grup

Çalışma çerçevesi:
Çocuklarla birlikte oluşturulacak bir hikayenin, bir yüzey üzerinde görsel anlatımının oluşturulması atölyenin genel çerçevesidir. Sırasıyla önce karakterleri sonra giriş gelişme sonuç olarak hikâyenin ana hattı belirlenir. Her aşamada her çocuk kağıda kendi fikrini yazar ya da sesli şekilde söyler. Tombala usulü her aşama için bir fikir seçilir ve hikaye çocukların sunduğu ihtimallere göre şekillenir.
Çocukların günlük hayatta kullanmadıkları “kötü laf”ları söylemeleri serbesttir. Böylece hikayede duygusal sınırları biraz da olsa esnetilir. Hikaye oluşurken çocuklar masadaki materyallerle bir yandan da kendi seçtiği karakteri canlandırır.

Resim yaparak ya da geri dönüşüm malzemeler kullanarak karakterler ve mekanlar oluşturulur. Atölyenin sonunda birlikte yazılan hikaye okunur ve üzerine konuşulur.

Hayatta başımıza gelen her şeyin sonsuz ihtimallerden oluşur ve her hikayenin gidişatını verdiğimiz cevaplar ya da terihlerimizle değiştirebilir.