1985'te İstanbul'da doğdu. İsrail, Tel Aviv'de yaşıyor ve çalışıyor.
Reysi Kamhi, Çanakkale’de yer alan Yahudi mahallesi üzerindeki terk edilmiş, aşınmış, boşalmış evlerin kara kalem çizimleriyle oluşturduğu bu seride Türkiye’nin yakın tarihini sorgulayarak bir cemaat üzerinden göç olgusunu ve mekanların hafızasını irdelemektedir.
Kimi zaman mekanlar terk edilir, işlevi değiştirilir, boş kalır ya da yeniden sahiplendirilir. Yani bir mekan pek çok kaydedilmiş hafızayla doludur. Bir kentin yapı taşı olan evler, insanın ana yurdu, kök saldığı mekanıdır. “Orada Bir Ev Var Uzakta” çizimleriyle Kamhi, bir cemaatin geride bıraktığı evler üzerinden bugün o evlerin neyi temsil ettiğini sormaktadır. Kimisi doğa tarafından ele geçirilmiş, yorgun düşmüş evler, kimisinin sakini değişmiş, kimisi neredeyse yıkılmaya yüz tutmuştur; yine de hepsi birer dekor, bir yüzey gibi şehir sokaklarının içinde ayakta kalarak varlığını sürdürmeye devam etmektedir.
Neden insan yaşadığı şehri ya da ülkeyi değiştirir? Terk edilen, boşalan evler nasıl ‘hayalet kütleler’e dönüşür ve ne ölçüde sana ait olmaya devam eder?
Bu sorular üzerinden hareket eden sanatçı, dışarıdan gelen, yeni ve yabancı bir göz olmak yerine, kentsel karşılaşmaların tetiklediği hatırlama sürecinin uzantısı olarak, temsil etmiş olduğu ev imgelerini, yine Yahudi mahallesinde yer alan ve bugün işlevini kaybetmiş Mekor Hayim Sinagogu’nda sergilemeyi tercih etmektedir. Ayrıca oluşturduğu çizimlerin kartpostalları da tüm şehre yayılarak izleyiciyle buluşmakta, izleyiciye yanında götürebileceği zamansal bir gerçeklik sunmaktadır.